Istenkáromló rezsim

Megosztás

Mottó:

“A kereszténységből – csakúgy, ahogy bármely más vallásból – nem űzhető gúny, hiszen az más emberek vallásszabadságát, emberi méltóságát sérti. A keresztényeket is megilleti a tisztelet, mint minden embert, és ez alól egy olyan platform sem kivétel, mint a …” (Rétvári Bence, KDNP, 2020. január 8. / https://kdnp.hu/hirek/retvari-bence-keresztenysegbol-nem-uzheto-guny)

*

Megosztottuk a Facebookon a démonmédia két blaszfémia-képét, hát nem ránk uszultak a Viktor-imádók? Már meg mit nem állítanak, mitse, bizony nem kevesebbet, minthogy:

  • a képeket mi magunk készítettük;
  • a képeket az ellenzék készítette;
  • a képeket készítő “Best of Viktor” nem kormánymédia, hanem Orbán-gúnyoló ellenzéki FB-oldal;
  • a képeket készítő “Best of Viktor”-nak semmi köze semmilyen kormánymédiához, főként nem a 888.hu-hoz;
  • provokátorok vagyunk, hazudunk;
  • farizeusok vagyunk;
  • libsik, libernyákok stb. vagyunk.

És a bónuszduma:

  • Mi vagyunk az istenkáromlók, mert megosztottuk, ami azt jelenti, hogy egyetértünk vele.

Ez utóbbi valódi, igazi gyöngyszem, mert ugyan mit is mondhatunk erre? Úgy normálisan a normális emberek leginkább azt gondolják, úgy lehet, ahogy írtuk: föl vagyunk háborodva. Azért tesszük közzé, hogy fölhívjuk a figyelmet a Viktor-média istenkáromlására. A Viktor-imádók meg higgyenek, amit akarnak, úgyis szent meggyőződésük, hogy pl. nem Borkai a hibás, hanem az, aki nyilvánosságra hozta a nem kimondottan keresztény cselekményét. Meg az, aki meg is nézte, hogy mulat egy díszes magyar úr. Az meg főleg hibás, aki a fejét is csóválja. Ja. Ismerős szöveg: az a gyanús, aki nem gyanús — az a hibás, aki nem hibás. Ilyesféle a narancs, ha magyar.

Mármost: mivel ennyire tájékozatlanok még a Viktor-imádók sem lehetnek, nyilván gyermeteg provokációról van szó. De azért — hogy senkifiával el ne hitethessék a hazugságaikat — adatoljuk a gyönyörűséges képek szülőit, s azt is, konkrétan ki áll mögöttük. Aki ugyanis a blaszfémia-képek mögött áll, az a vicces mémekre specializálódott “Best of Viktor”  intelligens, ránézésre is magas esztétikai igényű csapata. Ezen dicső csapatnak különlegesen dicső tagjai is vannak, így pl. a “Best of Viktor” tagja a fideszes Sára Botond (akkori) józsefvárosi polgármester úr. Ezen szuper-dicső “Best of Viktor” a 888.hu elitcsapata; a 888.hu szintúgy dicső szerkesztőségébe pedig maga Orbán Viktor járogat. A nagyon-dicső Orbán Viktor konkrétan a “Best of Viktor” műtermébe is járogat. Igaz, nem csak ő: a dicső Gulyás Gergely miniszter úr is.  Mégis talán a legdicsőbb a szuper-intelligens homo aestheticus  G. Fodor Gábor, a dicső szerkesztőség dicső főszerkesztője; nem mellesleg Századvég-elnök meg kormánystratégiai kutatásvezető (vagy mifene). G. Fodor Gábor még 2018 őszén-telén telepanaszolta az egész kormányoldali médiát, mert a Facebook letiltott egy “Best of Viktor” mémet. Ebbéli sérelmét magukra vették a kormánypártok is, a KDNP a honlapján számolt be a hallatlan cenzúráról, Hollik István, a FIDESZ-KDNP (akkori) frakciószóvivője felháborodott hangon igazi sajtótájékoztatót tartott. Na és ugyan hol? Véletlenül a 888.hu szerkesztőségében (biztos arra járt, s ha már úgyis ott van, gondolta, beugrik egy kicsit). Na és ugyan kivel együtt? G. Fodor Gáborral együtt (biztos ez is véletlen). Úgyhogy dicsőkből van itt bőven. És természetesen nagydicsőségű a 888.hu tulajdonosa: a szeretve tisztelt Habony Árpád úr (akiről köztudott — mert mondta Orbán Viktor –, hogy semmi köze Orbán Viktorhoz). Bocsánat, csupa nagybetűvel illőbb mondani: ARPAD HABONY VON IBIZA.

Ez van.

Csak szólunk: Olaszországban épp mostanában tartóztattak le egy ugyanilyen dicső művészt istenkáromlás vádjával, mert nem átallott Jézus Krisztust gúnyoló képet alkotni. Az istenkáromlás több európai országban is bűncselekmény, mert hiszen nem úri dolog embertársaink hitén csúfolkodni. Meg aztán mi van akkor, ha arra jár néhány túlérzékeny hívő? A szintúgy humorkirály Charlie Hebdo szerkesztősége bővebb információval bír e körben. Persze ott az iszlámot gúnyolták — itt meg csak a lúzer keresztényeket. Habár ott nem is magát az Istent, hanem Mohamedet, aki, még ha próféta is, mégiscsak egy ember — itt meg Jézus Krisztust, a Szentháromságot, sokunk számára az Istent. Franciaország egyébként is migráncs-simogató, súlyos fokban Soros-bérenc (etc.) laicista állam — ez meg itt maga a keresztény szabadság. Ujjé, a Ligetben nagyszerű

***

***

A kormány, a 888.hu és a Best of Viktor

Egy kis képnézegető galéria; afféle bevezetőnek:

Best of Viktor póló: ⇒⇒ Best of Viktor póló reklám

*

Bertha László: Best of Viktor: Tessék választani! (888.hu, 2018.10.04. 08:15)

Mármost: ezt a mémet a Best of Vikor készítette, majd közzé is tette, amit a Facebook szó nélkül tűrt. Ezt követően Bertha László, a 888.hu újságírója megosztotta a Facebookon, mire a Facebook (állítólag) letiltotta Bertha Lászlót rasszizmus és homofóbia ügyileg. Amiben azért volna valami, mármint a letiltási okban, különösen, ha elolvassuk, mit írt erről az érintett:

A Facebook szerint már választani is homofób és rasszista

Zuckerberg honi cenzorai szerint már választani is gyûlöletkeltõ, pláne, ha az ember nem az abnormalitás pártfogója.

Tegnap értesítést kaptam a Facebooktól, miszerint a következő 7 napban sem bejegyzést, sem hozzászólást nem tehetek közzé, valamint a Messengert sem használhatom. Történt ugyanis, hogy a 888.hu hivatalos Facebook-oldalán megosztottam egy Best of Viktor-képet, melyen az izzadt néger férfiakat ölelgető francia elnök fotója látható, szembeállítva Orbán Viktorral, aki épp az unokáját tartja a kezében.

A képek önmagukért beszélnek, így természetesen nem kellett hozzá különösebb kommentárt fűznünk. Mindössze annyit: Tessék választani!

Ismerős, ugye?

 Viszont a 888.hu nem hagyta magát, csakazértis közzétette a Facebookon (érdekes, akár a Best of Viktort, őket sem tiltották le).

Futótűzként terjedt a hír a kormányoldali médiában, hogy a Facebook Soros György parancsára tiltotta le a Best of Viktor mémet, mivelhogy a mém “bevándorlásellenes“. Valami elképesztő, hogy még ezt a sületlenséget is állítani merészelték, s még elképesztőbb, hogy a Viktor-hívők el is hitték. Pedig hát ez a Macron-kép más szempontból annyira elhíresült, hogy gyakorlatilag köztudott: a kép nem az európai Franciaországban készült, hanem a Francia-Antillákon, Franciaország egyik tengerentúli megyéjében (Saint-Martin); nem migránsokkal van körülvéve Macron, hanem őslakosokkal (akiknek ősei nem bevándoroltként kerültek oda, hanem rabszolgának behurcolva). Ilyesformán a Macron-kép nem minősülhet bevándorláspárti képnek, mert ugyan miként vándoroljon be valaki a saját szülőhazájába? (Legfeljebb a franciák és a hollandok lehetnek arrafelé “migánsok”.) Márpedig: ha a Macron-kép nyilvánvalóan nem bevándorláspárti kép, akkor nem is lehet belőle bevándorlásellenes mémet gyártani. Úgy normálisan… És ha ezt normálisan nem lehet megtenni, akkor nyilvánvaló, hogy a Facebook nem bevándorláspártiság okából tiltotta le. Hanem pontosan azért, mert igenis rasszista, uszító, s rágalmazó mód arra céloz, hogy (az egyébként nős) Macron homoszexuális. Egyszóval: a Best of Viktor mémje hazug, alpári és undorító.

Mindenesetre a letiltás-szörnyűséget alaposan kitárgyalta a 888.hu, az Echo TVA Nyolcas” című műsorában G. Fodor Gábor főszerkesztő úr és Megadja Gábor főszerkesztő-helyettes úr, továbbá a teljes kormánymédia. Pl. a TV2 “Tények” című nagyon-objektív, nagyon-pártatlan műsora többször is foglalkozott vele. Könyörgöm, egy nyavalyás Best of Viktor mém letiltásával!

TILTJA A VÁLASZTÁST A FACEBOOK (2018. OKTÓBER 4. 20:26)
TILTJA A VÁLASZTÁST A FACEBOOK (2018. OKTÓBER 4. 20:26)
BEVÁNDORLÁSPÁRTI A FACEBOOK” (2018. OKTÓBER 7. 18:59)

A kormányoldali műfelháborodás az egekig ért: föl egészen a kormánypártokig. Maga a KDNP is (amely mégiscsak kormánypárt) búsult egy jót, a kormánypártok nevében pedig Hollik István frakciószóvivő úr rendkívüli sajtótájékoztatót hívott össze. De tényleg! Egy Best of Viktor mém miatt…

Pesti Srácok, 2018-10-07. (2.02-től!)

G. Fodor Gábor világosan arra céloz a sajtótájékoztatón, hogy a Best of Viktor mémjét ők — mármint ő és a 888.hu — készítették. Másként mondva: a Best of Viktor nem más, mint G. Fodor Gábor és a 888.hu. Vagy tán nem, Viktor-hívők?!

És az mit jelent, hogy Megadja Gábor, a 888. hu főszerkesztő-helyettese “Best of Viktor” pólóban pózol? Csak nem azt, hogy semmi köze a Best of Viktorhoz? Ahogy pl. a képen látható szupertehetséges nemzeti milliárdosunknak — félve-suttogva kiejtett nevén: Mészáros Lőrincnek — sem? Annak sincs összefüggése semmivel, hogy ezzel épp a Best of Viktor dicsekszik?

Persze ha Önök, kedves Viktor-hívők, elhitték Macronról, hogy homoerotikus késztetésből félmeztelen néger migráncsokat ölelget Párizs közepén, mert migráncsokkal akarja betölteni egész Franciaországot (s ha lehet, egész Európát), akkor úgyis hiába soroljuk a tényeket. (De hátha…? Hisz vannak még csodák.) 

És végül egy nagyon elgondolkodtató, számos tanulsággal járó kampányfilm, mely a 888.hu szerint “a Best of Viktor és a 888 koprodukciójában készült“. Ami minimum annyit jelent, hogy a 888.hu és a Best of Viktor összedolgozik. Mégpedig azért dolgozik össze, mert a Best of Viktor a 888.hu részegysége — tennénk még hozzá, hátha a Viktor-hívek is megértik.

A filmecske nincs már meg, mert kitörölték, de az emléke megvan még a 888.hu honlapján: ⇒⇒ Best of Viktor_ Magasba a zászlókat! Fel, gyõzelemre! Jó a címe, nem? Németül is jól hangzik: “Die Fahne hoch“…

Ja, igen. Nekünk megvan — mert van egy jó szokásunk: mentünk minden szépet, mert gyűjtünk a jövőnek. Meg akarják nézni? Ha van kedvük, íme:

De ha már itt tartunk, megnézhetik a címet ihlető Orbán Viktort is — már csak úgy “Die Fahne hoch!” ügyileg is:

888.hu és a Best of Viktor idézi a videóhoz Orbán Viktort:

“Sok nagy harcot és emlékezetes csatát vívtunk meg együtt, de a legnagyobb dolog, amit életünkben véghez vihetünk, a legnagyobb csata, amit együtt megvívhatunk, még előttünk van. Felszerszámoztunk, felnyergeltünk! Magasba a zászlókat! Fel, győzelemre!”

Annak, aki szeretne még ennél is jobban elmélyülni a témában, ajánljuk még (nem a teljes anyag, csak példák):

***

A szomorúságot a végére hagytuk:

Vicces mémek a magyar kormánymédiában, avagy Orbán-hungaricum á la keresztény szabadság 

Dürer: A Szentháromság imádása

⇒⇒ Készült a nemzeti ünnepre, 2017. október 23-án (Facebook/Best of Viktor, 2017. október 23. / https://www.facebook.com/bestofViktor/photos/a.806952366143801/847221268783577/?type=3&theater)

A Landauer-oltár lényegileg az Isten Országát (Civitas Dei) ábrázolja, “Szentháromság imádása” és “Mindenszentek” néven is ismert. A blaszfémia-képet október 23-án tették közzé, s ezzel nyilván kigúnyolták a nemzeti ünnepünket, az 56′-s forradalmunkat is, s undorító módon gyalázták a kereszténység alapdogmáját, hitünk alapját, a Szentháromságot. Minden kereszténybe belerúgtak, de talán legjobban a kopt keresztényekbe, hiszen az oltárkép mindszent-kép, a koptok pedig október 23-án ünneplik a mindszentet. Tudjuk, hogy bajuk van a koptokkal, tudjuk, hogy bajuk van a kereszténységgel, s azt is tudjuk, hogy bajuk van a magyar nemzet múltjával, történelmével, konkrétan az október 23-i forradalmunkkal (lásd: Save Our Souls) De azért ez mégiscsak sok!

Nem vigasztal bennünket, hogy szépen kigúnyolták azokat a Viktor-imádókat is, akik Orbán Viktor október 23-i beszédét hallgatva örülgettek-lelkesedtek. Bizony-bizony: ilyennek látja Orbán Viktor legbelsőbb médiastábja Orbán Viktor hívőit (másik nevükön: az orbánistákat); bizony-bizony: nagyon lenézik őket. Bizonnyal azt gondolják róluk: nem vall valami nagy IQ-ra a hülyeségen való lelkesedés, s mivel az orbánista hívők szükségképpen ostobák, úgysem értik. Mi meg azt gondoljuk: ez nem IQ kérdése, hanem lelki manipuláció, lélekmérgezés, lélekszerzés kérdése. Meg azt is gondoljuk, hogyha egyszer megértik, hogy aljasul-álnokul manipulálták őket, könnyen lehet, hogy Cipolla sorsára jut a főmanipulátor. 

Figyelemmel a Landauer-oltár “Civitas Dei” jelentésére is, a blaszfémia-kép egy kicsit hajaz Orbán Viktor kebelbarát-pártjának, az SZDSZ-nek egykor kiplakátolt kampányszlogenjére: “Jöjjön el az én országom!“. Akkor ezen nagyon fölháborodott Semjén Zsolt és Rétvári Bence — most nem hallottuk, hogy haragudnának. Bár őszintén szólva, értjük mi a KDNP-t, értjük mi Rétvári Bencét (is): ez itt nem az SZDSZ, nem a Netflix, ez itt a pátyolgatott kormánymédia, Orbán Viktor személyes stábja. Hacsaknem úgy…?  

Pedig hát mi különbség?

Hacsaknem az, hogy az SZDSZ-plakát nem volt ilyen durva. Meg tán még az is, hogy az SZDSZ ebbe belebukott…

*

Jézus a jó pásztor — Magyarországi Evangélikus Egyház (húsvét)

Ifj. dr. Fabiny Tibor: A Bárány mint tipológiai szimbólum című tanulmány képillusztrációja (Evangelikus.hu, 2009. április 11., húsvét

⇒⇒ Készült a katolikus ünnepre, mindenszentekre és halottak napjára, 2018. november 2-án (Facebook/Best of Viktor, 2018. november 2./ https://www.facebook.com/bestofViktor/photos/a.806952366143801/1087028301469538/?type=3&theater)

Az Orbán Viktor karjaiban lévő “bárány” a nagy reklámmal felfújt rinó-örökbefogadásra céloz, amitől Jézus Krisztus gyalázása még ocsmányabbá válik.

Facebook/Orbán Viktor: Adjunk nevet a rinónak // Name the rhino!
“Éljen Csülök // Long live Csülök!”(Facebook/Orbán Viktor, 2018. október 22.)

Ez a blaszfémia-kép is minden keresztényt mélyen sért, legyen bármelyik felekezet tagja. Mivel jellegzetes katolikus ünnepre tették közzé, nyilván a katolikusokat akarták bántani vele. De az evangélikusokat is kipécézték ezzel, hiszen nem véletlen, hogy pont az evangélikus honlapon lévő képet választották. Választhattak volna annyi szentképet, amennyit csak akarnak, de nekik pont ez kellett. Tudjuk, hogy bajuk van az Evangélikus Egyházzal, oly annyira, hogy Bayer Zsolt kilépéssel fenyegetőzött. (Bennünket, katolikusokat meg azzal fenyegetett, hogy hozzánk lép be — de ez, úgy tűnik, nem jött össze.) A zsidó vallásba is belerúgtak, ami megint csak nem lehet véletlen, hiszen elérték volna a kereszténygyűlölő istenkáromlási célt Dávid leghíresebb zsoltárának kifigurázása nélkül is (vö.: “Dávid zsoltára. Az ÚR az én pásztorom, nem szűkölködöm.” —  Zsolt,23 / Hebrew, Psalm 23 = Vulgata, Psalm 22). Az meg már csak hab a tortán, hogy ez lenne a “Legújabb Testamentum“.

*

Jézus vs. Sátán — Jezsuita bloggerek

Pacsy: A pokolról, a rosszról és a szabad akaratról. Gondolatok Isten szenvedésen keresztül érvényre jutó pedagógiájáról (Jezsuita.blog, 2012. szeptember 16.)

⇒⇒ Készült a kassai vértanúknak, Jézus Társasága Magyarországi Rendtartománya védőszentjeinek ünnepére, 2017. szeptember 7-re (Facebook/Best of Viktor, 2017. szeptember 5. és ugyanott még egyszer: 2017. szeptember 7./ https://www.facebook.com/bestofViktor/photos/a.806906856148352/827248197447551/?type=3&theater)

A “Jézus vs. Sátán” című kép nemzetközileg is viszonylag híres, ezért a legtöbbünk rögtön arra asszociál, hogy Soros György a Sátán. Orbán Viktor pedig Jézus. Azt, hogy Soros György maga a Sátán, már régtől tudja egész Magyarország, mivelhogy folyamatosan ki volt plakátolva. Az sem újdonság, hogy Orbán Viktor Jézus, hiszen a fentebbi képek is erről szólnak. Így ez a blaszfémia-mém minden keresztényt sérteni akar, de különösen a katolikusokat, azon belül a jezsuitákat.

A “Jézus vs. Sátán” című kép tehát nem kimondottan a jezsuitákhoz kötődik, viszont a Jezsuita blog illusztrációként használta a tanulmányához. Hogy a blaszfémia-képet a jezsuiták magukra vehessék, a közzétételt pont a magyar jezsuiták védőszentjeinek ünnepére, a kassai szent jezsuita vértanúk ünnepére időzítették. 

Hogy mi a bajuk pont a jezsuitákkal? Hát kérem: van egy megbocsáthatatlan bűnük: Ferenc pápa jezsuita. 2017-ben vagyunk, amikor is a kormánysajtó egyvégtében szidalmazta a Szentatyát, kedvenc szövegük volt a “jezsuita pápa“, “jezsuita Ferike” stb. szókapcsolat, sőt a Szentatya holmi “zsidó jezsuitaságát” emlegették. A “jezsuita” pejoratív értelmű szóvá kezdett válni a fidesz-nyelvben, valami titkos összeesküvős háttérhatalom jelentésben, a jezsuita-zsidó Szentatya pedig Soros-bérenc, Soros-ügynök pozíciót kapott. Ilyesformán a zsidó Soros György ellen küzdő Jézus-Orbán lényegében a zsidó jezsuiták ellen is küzd (lásd bővebben a tanulmányunkban). Etájt történt, hogy  Bayer Zsolt a maga szokásos úri modorában genderben hívő marhának, kreténnek, argentin libsinek, migránsnak, s nem utolsó sorban afféle illegitim trónbitorlófélének nevezte a Szentatyát. Persze azóta mindent igyekeztek eltüntetni, de ha van kedvük, ezt a kis rövidke részletet megnézhetik:

*

Egy kis csemege

Angol nyelven — talán hogy egész Európa megértse…

*

SZÖVEG: “Isten kegyelméből Orbán Viktor!
(Köszönöm az ihletet Balogh Gábor)”

Facebbok/Best of Viktor, 2017. november 1. / https://www.facebook.com/bestofViktor/photos/a.806919382813766/851147871724250/?type=3&theater (Minden szentek napján)

Megosztom

Ha tetszett, maradjanak velünk! Tovább is van, más is van…

****************

Ajánlott olvasmány: Save Our Souls (Tanulmány az Orbán-rezsimről)

Ajánlott olvasmány röviden: Rezümé (Save Our Souls — Tanulmány az Orbán-rezsimről)

Kapcsolódó oldal (angol): https://katakombablog.com/s-o-s-hungaria/

Kapcsolódó blog: https://fideszgnosis.wordpress.com/tebolydai-szemle/

Kapcsolódó videók:

MAGYAR / ENGLISH
MAGYAR

****************

Hogyan tovább, Magyarország?

Help Hungary Please Help Us

⇑ Tartalom ⇑